Translate/Traductor

dissabte, 2 de setembre del 2017

Recordant a Urruti

Francisco Javier González Urruticoechea, més conegut com Urruti, és probablement dels porters més estimats que han passat pel nostre club.

Urruti que va debutar com a jugador professional a la Reial Societat, va recalar al nostre Barça procedent en aquell moment de "l'altre equip de la ciutat" donant així un salt de gegant en la seva carrera.

Considerat un dels millors porters d'Europa en la dècada dels 80, Urruti va aconseguir amb la samarreta blaugrana 1 lliga, 3 copes del rei, 2 copes de la Lliga, 1 Supercopa d'Espanya i una Recopa d'Europa sent guardonat en la temporada 83 / 84 amb el trofeu Zamora al porter menys golejat.

La seva bona col·locació entre els tres pals, els seus reflexos felins i les seves "palomitas" impossibles, eren les seves virtuts més destacades i amb les que van gaudir setmana rere setmana l'aficionat culer. 

Sempre que es parla d'Urruti, surt a la palestra la aturada del penal a Valladolid que va significar que es cantés l'aliró de la lliga en aquell partit, que al costat de la narració de Puyal i el seu "Urruti t'estimo" quedarà gravada amb lletres d'or per l'eternitat en la història del club. Però desde SSP volem recordar un altre moment del qual no es parla tant; i és que en la semi final de Copa d'Europa contra el Göteborg, en una de les nits més inoblidables al Camp Nou, Urruti va ser decisiu en la tanda de penals no només parant sinó també marcant el penal que va significar el pas a la final, demostrant a més del seu talent una personalitat de ferro que mai oblidarem.

Aqui us deixem algunes de les millor aturades d'Urruti i com no el seu gol màgic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada